The forum's search function doesn't seem to work

Anything R'n'D unrelated.

Moderators: Zomis, Flumminator

Post Reply
ncrecc
Posts: 107
Joined: Thu Jul 12, 2018 12:59 am

The forum's search function doesn't seem to work

Post by ncrecc » Fri Feb 08, 2019 11:11 pm

I can go to search.php or use the search bar in the top-right, but when I try entering a search query, it loads for a moment and gives me HTTP error 500.

User avatar
Holger
Site Admin
Posts: 3223
Joined: Fri Jun 18, 2004 4:13 pm
Location: Germany
Contact:

Re: The forum's search function doesn't seem to work

Post by Holger » Sat Feb 09, 2019 1:14 am

Argh! Indeed I've just noticed that searching the forum on the new web server is slooooooooooooooooooooooooooow. :shock:

Found this one: https://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=2439031

Installed that f*cking PHP module (why is this not mentioned as a requirement for phpBB3 ???).

Now it works blazingly fast for me again! :D

filbo
Posts: 357
Joined: Fri Jun 20, 2014 10:06 am

Re: The forum's search function doesn't seem to work

Post by filbo » Mon Feb 11, 2019 9:59 am

https://www.phpbb.com/community/viewtop ... #p15098661 claims to have rewritten the problematic phpbb code so it will be fast even without mbstring php module. Post is from 2018-09-26 and doesn't give a commit link, and I know nothing about phpbb release cycle -- would that fix be expected to be in the version you're running right now? Otherwise, apparently it is 'fixed in future'.

But current workaround also works.

filbo
Posts: 357
Joined: Fri Jun 20, 2014 10:06 am

Re: The forum's search function doesn't seem to work

Post by filbo » Mon Feb 11, 2019 10:05 am


Qufrarynai
Posts: 6
Joined: Mon Feb 25, 2019 3:03 pm

Re: The forum's search function doesn't seem to work

Post by Qufrarynai » Wed Mar 13, 2019 11:37 am

I have a very long search load, I tried to do it according to your advice, but it gave nothing.

Post Reply